Menu

Zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding

03M_8005bTijd voor jezelf

Aandacht voor je lichaam 

Zwanger zijn
Je kindje
De komende bevalling

Zwangerschap en bevalling wordt door iedere vrouw als een bijzondere tijd beleefd. Deze cursus biedt de mogelijkheid je meer bewust te worden van lichamelijke en emotionele veranderingen tijdens je zwangerschap. Samen kijken we naar de verschillende aspecten van de bevalling en wat daarin voor jou belangrijk is.

Gedurende de zwangerschapsperiode krijg je oefeningen om te ontspannen, contact te maken met je kindje en op je houding te letten. Dit zijn oefeningen waarbij we gebruik maken van yogahoudingen, beweging, adem, geluid en visualisatie. De oefeningen zijn praktisch en dragen ertoe bij het lichaam voor te bereiden op de geboorte van je baby. Als voorbereiding op de geboorte  krijg je bekkenbodem- en ademoefeningen, verschillende manieren om de weeën op te vangen en leer je perstechnieken. Ook gaan we in op de werking van je hormonen en het verloop van de bevalling.

Wanneer je bekkenpijn hebt ben je ook welkom op de zwangerschapsyoga. Ik heb een bijscholing gevolgd voor bekkenpijn bij centrum BTR, Rost therapie, en kan je ondersteunen met tips en oefeningen.  Bij bekkenpijn raad ik bekkentherapie aan bij een fysiotherapeut die werkt volgens  “de Rost” methode. Te googelen via: https://www.rosttherapy.com/nl/  Fysiotherapie en yogalessen vullen elkaar dan aan. Dit heeft goede resultaten!

Graag telefonisch aanmelden 06 42519679 of via swaentje68@gmail.com

Vanaf maandag 25 maart is de zwangerschapsyoga online op donderdagavond. Wanneer ook weer fysieke lessen mogelijk zijn verplaatst de online les. Deze is dan op zaterdagochtend. Overleg is altijd mogelijk.