Menu

Yoga voor vrouwen

Yoga voor vrouwenTijd en aandacht voor jezelf

De yoga voor vrouwen bevat oefeningen uit verschillende yogatradities met als basis de Hatha-Raja yoga.  Er wordt ook gebruik gemaakt van visualisatie, klank en dans. De intentie is om tot jezelf en lekker in je lichaam te komen.

In iedere les is er een balans tussen enerzijds actieve oefeningen waarbij je energie doorstroomt en waarin je kracht en stevigheid vindt en anderzijds rustige oefeningen waarbij je bij je zachtheid komt en ontspant.

De oefeningen worden op een ontspannen manier op het ritme van de adem uitgevoerd. De aandacht waarmee wordt gewerkt is belangrijker dan het resultaat van hoe een oefening eruit ziet. Er wordt ook gebruik gemaakt van visualisatie, klank en dans.

Door Yoga kun je tot jezelf komen, je krijgt een beter contact met je vrouw-zijn. Je zet jouw wereld even helemaal stil. Daarna kun je weer open staan voor de wereld om je heen.

Bij yoga voor vrouwen wordt er extra aandacht besteed aan het bekkengebied, bekkenbodem, balans tussen buik en rug, het rekken van verkorte spieren en het versterken van verslapte spieren. Daarom is deze cursus ook goed te volgen na de zwangerschap om te ontzwangeren.

De spirituele achtergronden van de chakra’s en specifieke oefeningen voor de 7 hoofdchakra’s met de doorwerking op de specifieke gebieden van het lichaam waarmee ze in verband staan worden door het jaar heen door de lessen verweven.

Deze cursus wordt gegeven in De Krim en online.