Menu

Over Swaentje

20190831_114220b
Vanaf 1989 ben ik actief met yoga; intensieve cursuservaring vrouwenyoga, 4-jarige docentenopleiding Hatha en Raja yoga, specialisaties Samsara kinderyoga , Daraluza zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding , Shantala babymassage en Fusion hormoonyoga.

Rimba Kokkelink, mijn eerste ¬†yogalerares van wie ik zo veel heb mogen leren is nog steeds voor mij een” inspiratiebron”.

Rita Beintema, een van de grondlegsters van de yoga in Nederland heeft veel invloed in mijn Yoga- lessen met vrouwen.

De dynamische Hormoon serie van Dinah Rodriques ben ik ruim 5 jaar geleden mee begonnen. Ik wou dat ik daar 30 jaar geleden al mee was begonnen!

Verder zijn de ervaringen van het leven zelf mijn grootste inspiratiebron.

Ik vind Yoga een prachtig vak om door te mogen geven. Het geeft mij veel voldoening om ervaringen uit te wisselen met mijn cursisten.

Naast yogadocente ben ik vele jaren werkzaam geweest als pedagogisch medewerkster, babyspecialist en kraamverzorgende.

In De Krim ben ik mijn eigen yogaruimte aan het verbouwen, hopelijk kunnen wanneer de coronaregels het weer toelaten de lessen in deze plezierige ruimte plaats vinden ! Voor nu is er online lesaanbod.

Over de naam “Yoga voor Vrouw en Kind” :

Mijn praktijk heet “Yoga Voor Vrouw en Kind ” omdat mijn focus voornamelijk ligt op de begeleiding van vrouwen en kinderen. Dat betekent niet dat ik geen les geef aan mannen. Ik heb jaren yogales gegeven op een sportschool en ook aan een groep met licht verstandelijke beperking, beide met mannelijke deelnemers.¬† Regelmatig komt een stel zich door middel van een partnersessie voorbereiden op de bevalling. Ook zijn papa’s helemaal welkom om de cursus babymassage doen!