Menu

Ouder en kind yoga

Ouder en kind yogaBij de jonge kinderen 3-8 jaar wordt altijd gebruik gemaakt van thema’s zoals dieren, seizoenen en natuur, circus, reizen enz.

Bij de oudere kinderen 9-12 wordt minder gebruik gemaakt van een thema en doen we vooral fijne en leuke yogaoefeningen naast elkaar, met elkaar en met zijn allen. In deze groep mag je ook komen zonder ouder. Dan kunnen de samen oefeningen met elkaar in de groep worden gedaan.

Als je samen met je kind yoga wilt doen is ouder en kind yoga een leuke mogelijkheid. Daarna kun je thuis ook de gedane oefeningen die jullie onthouden samen blijven doen.  In deze lessen worden leuke speelse oefeningen aangeboden afgestemd op de leeftijd van de kinderen, en natuurlijk ook oefeningen voor jullie samen. Zie voor meer informatie ook de pagina kinderyoga.

Yoga met kinderen in de peuter/kleuter leeftijd:

Bij yoga met peuters en kleuters zullen ook altijd spelletjes en liedjes verweven zijn. Jonge kinderen vinden het heerlijk allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken. daarom is yoga zo geschikt voor hen! Door al jong met yoga te beginnen leg je een basis voor een gezond en evenwichtig leven.