Menu

Zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding

dsc_1251
Tijd voor jezelf
Aandacht voor je lichaam
Zwanger zijn
Je kindje
De komende bevalling

Zwangerschap en bevalling wordt door iedere vrouw als een bijzondere tijd beleefd. Deze cursus biedt de mogelijkheid je meer bewust te worden van lichamelijke en emotionele veranderingen tijdens je zwangerschap. Samen kijken we naar de verschillende aspecten van de bevalling en wat daarin voor jou belangrijk is.

Gedurende de zwangerschapsperiode krijg je oefeningen om te ontspannen en op je houding te letten. Dit zijn oefeningen waarbij we gebruik maken van yogahoudingen, beweging, adem, geluid en visualisatie. De oefeningen zijn praktisch en dragen ertoe bij het lichaam soepel en ontvankelijk te maken voor de geboorte van je baby. Als voorbereiding op de geboorte  krijg je bekkenbodem- en ademoefeningen, verschillende manieren om de weeën op te vangen en leer je perstechnieken. Ook gaan we in op de werking van je hormonen en het verloop van de bevalling.

Ook als je bekkenpijn hebt ben je welkom op de zwangerschapsyoga. Ik heb een bijscholing gevolgd voor bekkenpijn bij centrum BTR, Rost therapie, en kan je ondersteunen met tips en oefeningen.

Deze cursus wordt aangeboden in De Bilt