Menu

Ervaringen

Wat heeft de zwangerschaps yoga met partner fantastisch geholpen tijdens de bevalling! Mijn vriend wist de ademhaling oefeningen waardoor hij mij kon ondersteunen. Mijn vriend was een goede supporter en werd zelfs fanatiek op de momenten dat ik de ademhaling oefeningen even vergat. De partnersessie raden wij zeker aan om voorbereid de bevalling in te gaan.
Groetjes Christel
__________________________________________________________________________________________________

Tijdens de babymassage van Swaentje kan je heerlijk ontspannen en in contact komen met je baby. Mijn dochter was altijd heerlijk aan het dromen daarna. Swaentje neemt de tijd om alles rustig uit te leggen en is flexibel met de oefeningen als je baby even behoefte heeft aan iets anders. Ook geeft ze praktische tips om tussendoor wat aan babymassage te doen. Kortom, een hele fijne cursus en een echte aanrader om samen met je kleine te doen!

Groetjes,
Marije
_________________________________________________________________________________________________
Afgelopen zondag ben ik bevallen van onze zoon. Alles is goed gegaan. Nogmaals dank voor de fijne yoga lessen. We hebben er in combinatie met Hypnobirthing veel aan gehad. De bevalling was er een uit het boekje. De verloskundige was ook onder de indruk.

Groet, Annemiek


Ik wil je graag zeggen dat ik oprecht vind dat je hele fijne yogalessen geeft en dat ik veel geleerd heb! Je bent een dijk van een yogalerares met een hele fijne, rustige manier van werken, waarbij ik me in elk geval heel erg op mijn gemak en ontspannen voel. Daarnaast heb je heel veel kennis van zaken en straal je uit dat je er helemaal voor gaat en de yoga die je geeft ook zelf doorleeft, dat vind ik heel mooi.

Lieve groetjes, Ilse


Beste Swaentje, Nog bedankt voor de leuke yogalessen, die erg nuttig waren voor de bevalling. Het was gelukkig voor beide een natuurlijke bevalling. Met jouw adviezen heb ik de weeën goed kunnen opvangen en het allemaal los kunnen laten. Ook hebben we het meer bewuster mee kunnen maken. het ging ook vlot mede omdat ik me eraan kon overgeven. Nu genieten we enorm en voelen we ontzettend rijk!

Groetjes Suzanne


Ik heb zo onwijs veel gehad aan de joga lessen van swaentje! Ik was moeder van drie en zwanger van mijn dochtertje toen ik bij swaentje lessen ging volgen. Mijn derde bevalling ging zo enorm snel dat ik echt bang was geworden voor de aanstaande bevalling. Swaentje heeft mij oefeningen geleerd en het vertrouwen in mijn lichaam terug gegeven. Mijn vierde bevalling is, door alle oefeningen die ik tijdens de joga heb gehad, een hele mooie ervaring geweest waar ik met enkel positieve gevoelens op terug kijk. Dank je wel Swaentje!

Groetjes Annemieke


De yogalessen van Swaentje waren erg leerzaam en ook gezellig. Fijn om met andere zwangeren bij elkaar te komen en je voor te bereiden op de zwangerschap. Tijdens de bevalling heb ik veel gehad aan de lessen, zo kon ik mijn ademhaling rustig houden en begreep ik beter wat er gebeurde. Hierdoor kan ik met veel trots terug denken aan deze bijzondere ervaring.

Groetjes Stephy


Yoga bij Swaentje was iedere maandag quality time met de baby in mijn buik. De oefeningen hielpen me ontspannen en de informatie bereidde me voor op de bevalling. Heel leuk was dat de baby tijdens de yoga heel actief begon te bewegen, echt fijne momenten!

Groetjes Ilse


“De zwangerschapsyoga lessen bij Swaentje waren heel fijn! De lessen zijn opgebouwd uit yoga oefeningen, uitleg over de verschillende fasen tijdens de bevalling en tot besluit een ontspanningsoefening. Vooral deze combinatie vond ik heel prettig.

Ik heb veel gehad aan de lessen en vooral tijdens de bevalling. De oefeningen zitten na verloop van tijd “in je hoofd” waardoor je ze praktisch kunt toepassen als het echt zover is. Door de uitleg over de verschillende fasen ben je je ook bewust van wat er zich precies in je lichaam afspeelt en juist tijdens de bevalling heeft dat mij enorm geholpen! Deze combinatie van oefeningen en kennis gaf mij zelfvertrouwen, het gevoel dat dingen die ik voelde of die gebeurden tijdens de bevalling normaal zijn, dat gaf evenwicht. Daarnaast ook het bewustzijn om in je eigen kracht te kunnen gaan staan en hoe bijzonder het is dat je je lichaam – en dus jezelf-  zo enorm kunt helpen met ademhaling.

Na de lessen bleven we vaak nog even napraten met andere cursisten. Ook dat is natuurlijk heel leuk; vrouwen ontmoeten die net als jij zwanger zijn, ervaringen uitwisselen en gezellig praten over baby’tjes en alles daaromheen!

Lieve Swaentje, super bedankt voor je fijne lessen! Naast al het bovenstaande ben je bovenal een fijne, rustige yogalerares met veel kennis en ervaring. Ook aan de open gesprekken met jou en met de groep tijdens de lessen heb ik veel gehad. Liefs Abby”


Over een yogales van Swaentje moet je eigenlijk niet praten of schrijven, die moet je ervaren! Swaentje gidst je door de oefeningen heen, beweging voor beweging waardoor je in staat bent ze in alle rust, met alle aandacht te doen en te ervaren, zonder prestatiedwang. Zonder oordeel. Vergeet die foto’s maar van de yogaklasjes waar iedereen kaarsrecht op de kop staat, daar gaat het niet om.

Ik ga zéker naar de les als ik erg moe ben of ergens pijn heb of zo, dan kom ik er altijd weer uitgerust en met minder klachten vandaan.

Annemarie


Swaentje laat mij tijdens een yogales iets diepers in mijzelf ervaren. Zij geeft een yogales met oefeningen met een mooie balans tussen het fysieke, het mentale en het spirituele. Haar lessen zijn ontspannend en inspirerend en altijd een moment voor mij om echt naar binnen te keren en de buitenwereld even te laten voor wat het is. Lieve groet,

Regina


Ik volg sinds 2 jaar de yogalessen van Swaentje, en ik kan oprecht zeggen dat het mijn leven verrijkt heeft. Ik kan me de 1e keer nog goed herinneren. Ik vond de oefeningen zo traag gaan, keek om me heen en dacht ‘jeetje wat een slome bedoening’. Na een tijdje raakte ik wat meer aan de oefeningen gewend en besefte ik dat de oefeningen niet te traag waren maar ik te gejaagd was! Door de lichaamsoefeningen in combinatie met bewust ademhalen kwam er meer rust van binnen en aan het eind van de les voelde ik me ontspannen en blij. In de loop van de tijd raak je je steeds meer bewust van wat je lichaam met je doet en leer je je lichaam beter kennen. Ik heb geleerd door kleine blokkades heen te kunnen ademen en dat is een bijzondere en waardevolle ervaring. Je neemt dat ook mee in het dagelijks leven, een soort innerlijke rust. Ik sta steviger in mijn schoenen en geniet bijvoorbeeld van mijn dagelijkse wandelingen veel meer omdat ik me meer bewust ben geraakt van de stappen die ik daarmee maak.

Swaentje is een bijzondere vrouw; ze is met haar prettige stem in staat om elke keer weer haar les af te stemmen op de energie in de groep. Een combinatie van oefeningen, stevig , zacht, de dans en de heerlijke eindontspanning. Ze zorgt voor een basis van vertrouwen waardoor iedereen zichzelf kan zijn. Laatst werd ik op mijn yoga-avond uitgenodigd voor een etentje met aansluitend een bioscoopbezoek, het was voor mij niet moeilijk dit af te wijzen, de yoga werkt de hele week door en ik weet dat ik me daarna heerlijk voel en bijna altijd heel goed slaap!

Jeanette


Nadat ik anderhalf jaar geleden was bevallen van een tweeling wilde ik door blijven gaan met de yogalessen bij Swaentje. Ik ben ooit begonnen met ‘yoga voor vrouwen’ en tijdens mijn zwangerschap deed ik ‘zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding’. Eens in de week naar de vaste les gaan, dat lukte niet meer door de kinderen. Dus de yogalessen aan huis, dat was de ideale uitkomst! Toen de jongens nog jong waren, deden we de yogalessen tussen de slaapjes door en nu ze wat ouder zijn, doen ze mee! Voor mezelf doen we oefeningen en tussendoor een spelletje voor de jongens. Rollend over de matjes en kussentjes doen ze gezellig mee. En iedere les is anders, want met de kinderen erbij kun je nooit van tevoren inplannen hoe het verloopt. Hen lekker hun gang laten gaan, loslaten en ontspannen, een erg prettig werkend concept!

Drifa


De individuele zwangerschapsyoga lessen met Swaentje waren cadeautjes van rust, informatie en bekrachtiging. Ze hebben mij het vertrouwen gegeven in alle rust de bevalling in te gaan en tijdens de bevalling te vertrouwen op mijzelf. Ik voelde mij voorbereid op wat er ging komen, niet alleen de kennis die ik meekreeg maar ook de ruimte tijdens de lessen om te voelen en beleven hoe om te gaan met het bevallingsproces – met lichaam en ziel.

Met duidelijke aanwijzingen en zachte afstemming kreeg ik telkens een stap in de goede richting aangereikt. Tegelijkertijd was het een heerlijk rust moment wat hielp bij me nog beter over te geven aan mijn zwangerschap. Ik ben ondanks een hectische tijd in mijn leven, de volle 40 weken zwanger geweest en ben bevallen van een kerngezond dochtertje, precies op de uitgerekende datum.

Tijdens de hele bevalling was haar hartslag uitermate goed. Door de eerste 8 ½ centimeter ging ik heen alsof het een meditatie was en tijdens de persweeën, die ik erg zwaar vond, durfde ik te vertrouwen op mijn lichaam en nam ik de houdingen aan die ik nodig had ook al wilde de verloskundige iets anders van me (op mijn rug op bed) en dreigde ze om naar het ziekenhuis te moeten gaan. Ik voelde me tijdens de lessen met Swaentje bevestigd en bekrachtigd en voldoende geïnformeerd over het bevallen, waardoor ik durfde vertrouwen op dat mijn kindje goed en gezond op aarde zou komen.

Dankjewel Swaentje, Bahar


Ik heb de lessen als zeer ontspannen ervaren en door de persoonlijke sfeer en aandacht voor alle onderwerpen kan ik de lessen zeker aanbevelen. Ik heb me altijd heel welkom gevoeld en ging iedere week met een blij gevoel naar huis!

Groetjes Josine en Floran 🙂


De zwangerschapsyogales van Swaentje was elke week weer een heerlijk  moment van rust, ontspanning en extra contact met m’n kindje. Soms was ik moe en had ik geen zin om te gaan maar na 5 minuten voelde ik me vaak al heerlijk relaxt en vrolijk. De oefeningen hebben heel erg geholpen tijdens de bevalling. Door de verschillende ademhalingen en posities kon ik m’n weeen goed opvangen en als ik het even niet meer wist dan wist m’n man wel hoe hij me kon steunen. Vooraf had hij wel een beetje tegen de partnerles opgezien maar de les beviel zo goed dat hij zelfs graag nog een keer mee ging en we de bevalling echt samen hebben kunnen doen. Dank je wel Swaentje!

Frederike


De wekelijkse lessen zwangerschapsyoga bij Swaentje waren een fijn en ontspannen moment om heel bewust bij mijn (tweede) zwangerschap stil te staan. Een moment om goed te kijken hoe je er bij zit, en hoe je aankijkt tegen alles wat er komen gaat. De lessen zijn een fijne afwisseling van yogaoefeningen, kennis over de bevalling en uitwisseling met de andere zwangeren. Tijdens mijn bevalling hebben de yogaoefeningen en houdingen me vertrouwen en houvast gegeven om alles aan te kunnen, te vertrouwen op mijn lijf en mijn moedergevoel en om alles bewust mee te maken en te voelen. Hierdoor een bijzondere (bad)bevalling gehad en mijn kerngezonde dochter een mooie start gegeven.

Julia


Ontspannen; quality-time voor jezelf en fijn moment voor extra aandacht voor de baby in de buik; goede voorbereiding voor de bevalling; fijne sfeer; gezellig de ervaringen en contact met andere zwangeren!

Lieve groet, Marieke Voorhorst


Dank voor de fijne lessen, het heeft me heel goed voorbereid op de bevalling en ik weet zeker dat het ervoor heeft gezorgd dat ik de weeen zo goed kon opvangen.

Het allerbeste en wie weet tot ziens! Groetjes Pauline.